Info vodič

Radionica na temu međunarodnih istraživanja u oblasti obrazovanja

Info vodič

Radionica na temu međunarodnih istraživanja u oblasti obrazovanja

Kategorija: Razno

Ukratko

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u suradnji s Agencijom za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH, organizira dvodnevni stručni sastanak i radionicu na temu međunarodnih istraživanja u oblasti obrazovanja i prilika za iskorištavanje njihovih rezultata za unapređenje obrazovanja, koji će se održati 17. i 18. listopada u Sarajevu.

Sastanak će okupiti obrazovne stručnjake, predstavnike ministarstava obrazovanja, pedagoških zavoda i univerziteta iz cijele BiH, koji će razgovarati o tome kako se rezultati međunarodnih istraživanja u oblasti obrazovanja mogu iskoristiti u cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Gosti na stručnom sastanku bit će obrazovni stručnjaci iz Republike Srbije koji će sa svojim kolegama podijeliti svoja iskustva i naučene lekcije, te zajednički sagledati prilike za korištenje rezultata ovih procjena.

Mediji mogu snimiti izjave i kadrove u četvrtak, 17. listopada, u 10:45 sati, u hotelu 'Austria & Bosnia' (dvorana 1) na adresi Banjska bb, Ilidža, Sarajevo.

Vrijeme
17. 10. 2019. u 11:00
17. 10. 2019. u 12:30
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close