Info vodič

Prosvjedna šetnja za spas planete

Info vodič

Prosvjedna šetnja za spas planete

Kategorija: Razno

Ukratko

Planeta Zemlja je u ekološkoj krizi i nalazimo se u periodu masovnog izumiranja razmjera većih nego u doba dinosaurusa. U ovom trenutku, temperatura Zemljine atmosfere je već 1°C viša od temperature prije industrijske revolucije i šansa da ostane ispod limita od 1.5°C odlučenog Pariskim sporazumom je vrlo mala. Predviđanja znanstvenika su da će se temperatura nastaviti povećavati do 3°C ako države na globalnom nivou ne smanje emisije plinova staklene baste.

Povodom ovih informacija, dana 20. rujna neprofitna organizacija 'Extinction rebellion' sprema štrajk na ulicama grada Mostara.

U petak (20. rujna) na lokaciji Španjolski trg organizirani su globalni prosvjedi za klimu, gdje će sudionici imati priliku prosvjedovati, marširati ulicama grada, te realizirati tehniku prosvjedovanja zvanu 'Die-in' u kojoj sudionici imitiraju mrtva tijela kako bi nagovjestili smrt planete Zemlje.

Tijekom prosvjeda, studenti i odrasli ljudi imat će priliku pobuniti se protiv vladinog zataškavanja informacija o temi promjene klime naše planete. Aktivisti diljem svijeta okupit će se zahtijevajući hitne mjere protiv klimatskih promjena.

Na lokaciji Španjolski trg, sa početkom u 9 sati počinju lokalni prosvjedi. Nakon okupljanja i izrade transparenata i murala od 10 sati se kreće u prosvjednu šetnju: Španjolski trg, Mepas, Carina, Fejićeva, Stari most, Bulevar, Španjolski trg.

Vrijeme
20. 09. 2019. u 09:00
20. 09. 2019. u 13:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close