Info vodič

Promocije knjige Sve ptice imaju krila

Info vodič

Promocije knjige Sve ptice imaju krila

Kategorija: Kultura

Ukratko

Udruga sudskih tumača, prevoditelja i lingvista Glosar iz Mostara organizator je promocije knjige "Sve ptice imaju krila" koja će se održati u Code Hub-u (zgrada Ledara) u petak, 10. 3. 2023. s početkom u 19 sati.

Ova knjiga zbornik je prevoditeljskih radova nastalih na radionicama književnog prevođenja pod imenom TransLab u okviru projekta "Migracije, izbjeglištvo i egzil u suvremenoj američkoj književnosti" koji je uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH provodila Fondacija Publika iz Sarajeva u suradnji s Udruženjem prevodilaca u BiH u periodu od 2020. do 2022. godine. 

U knjizi su objavljeni prijevodi pet prevoditeljica koje su također i članice Udruge Glosar, i koje će predstaviti knjigu. To su: Anita Vlašić, Katarina Stipić-Komadina, Minja Pješčić, Mirela Alikalfić-Terzić i Nikica Kraljević. Posebna gošća promocije je Azra Pita Parente, direktorica Fondacije Publika.

Udruga Glosar djeluje u Mostaru od 2009. godine. Okuplja sudske tumače, prevoditelje, profesore stranih jezika, lektore, kao i druge zaljubljenike u jezik. Radi na očuvanju profesionalnih standarda i osiguranju boljih uvjeta rada u struci kroz povezivanje članova, organizaciju obuka i suradnju sa udrugama koje imaju slične programske ciljeve.

Promociju će podržati HT Eronet Mostar.

 

Vrijeme
10. 03. 2023. u 19:00
10. 03. 2023. u 20:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close