Info vodič

Promocija romana  ''Gravitacije''

Info vodič

Promocija romana ''Gravitacije''

Kategorija: Kultura

Ukratko

Muzički centar Pavarotti Vas poziva na promociju romana „Gravitacije“ autorice Senke Marić u bašti Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru u četvrtak, 23. rujna u 20 sati.

Razgovor s autoricom vodit će urednica Kristina Ljevak.

O Senki:

Senka Marić, rođena 1972. godine, spisateljica je, pjesnikinja, esejistica i književna prevoditeljica. Autorica je nekoliko zbirki priča i romana „Kintsugi tijela“ i „Gravitacije“. Dobitnica je evropske nagrade „Vitez/škinja poezije“ 2013, prve nagrade „Zija Dizdarević“ 2000, te nagrade Meša Selimović za najbolji roman objavljen 2018. na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Urednica je internetskog portala za književnost, kulturu i umjetnost strane.ba.

O romanu "Gravitacije" :

''Nakon iznimno uspješnog romana 'Kintsugi tijela' za koji je dobila nagradu Meša Selimović i u kojem je opisala iskustvo bolnog procesa zacjeljivanja fzičkih i emotivnih ožiljaka, Senka Marić napisala je jednako višeslojno djelo koje nam takođe donosi priču o ženskom iskustvu, samoći i potrazi za smislom. Pišući o odrastanju i sazrijevanju između dvije potpuno drugačije žene, autorica uspijeva ispisati skoro pa univerzalnu istoriju naših pretkinja cija su iskustva determinisala i naše živote. Gravitacije nas podsjećaju kako je malo onoga što možemo sa sigurnošću znati te kako je od svih tereta prošlosti najteži život lišen ljubavi i strasti.''

 

Vrijeme
23. 09. 2021. u 20:00
23. 09. 2021. u 21:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close