Info vodič

Promocija magistara Europskog regionalnog master programa

Info vodič

Promocija magistara Europskog regionalnog master programa

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Promocija 28 magistara/rica 18. generacije Europskog regionalnog master programa iz demokracije i ljudskih prava u jugoistočnoj Europi (ERMA). Ceremonija će se održati u subotu, 26. listopada sa početkom u 10 sati, u svečanoj dvorani Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II). Ovom prilikom će također biti inaugurirana nova generacija ovog izuzetno cijenjenog međunarodnog master programa.

Ceremoniju će pozdravnim obraćanjima otvoriti rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj, prorektor Univerziteta u Bologni prof. dr. Enrico Sangiorgi, veleposlanik Republike Italije u BiH NJ. E. Nicola Minasi, i Krassimir Nikolov, šef Sekcije za europske integracije, politička pitanja, pres i informacije (Delegacija EU u BiH).

Uvodno izlaganje na svečanosti održat će Zdzisław Kędzia, predsjednik Globalnog kampusa ljudskih prava. Svoja iskustva će podijeliti i predstavnici studenata generacije školske 2018/2019. godine Edo Kanlić i Stela Ćelosmanović. Marjan Icoski obratit će se prisutnima u svojstvu predstavnika Alumni mreže ERMA studija (EAN), a kodirektori studija prof. dr. Marco Borraccetti i prof. dr. Asim Mujkić će prezentirati izvještaj za 2018/2019. i obznaniti imena studenata čije su teze odabrane kao najbolje za ovu akademsku godinu.

Vrijeme
26. 10. 2019. u 10:00
26. 10. 2019. u 12:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close