Info vodič

Promocija dualnog obrazovanja na osnovu piot projekta i edukacije

Info vodič

Promocija dualnog obrazovanja na osnovu piot projekta i edukacije

Kategorija: Razno

Ukratko

Udruženje poslodavaca Federacije BiH, zajedno sa partnerima, realizira projekat Međunarodne organizacije rada (ILO) 'Promocija dualnog obrazovanja na osnovu pilot projekta i edukacije'.

Cilj projekta je podizanje kapaciteta institucija i kompanija za zakonsko reguliranje, provođenje i promociju dualnog obrazovanja. Kroz dizajnirani i implementirani pilot projekat 20 učenika srednjih strukovnih škola bi bilo osposobljeno i zapošljeno kod poznatog poslodavca.

Projektom je predviđeno da edukacijom bude obuhvaćeno deset nastavnika praktične nastave u strukovnim školama, deset instruktora u kompanijama, devet općinskih djelatnika i devet djelatnika Službe za zapošljavanje KS (iz svakog općinskog biroa po jedan savjetnik za zapošljavanje koji bi radio sa poslodavcima i školama).

Shodno navedenom Treći edukacijski seminar pod nazivom 'Suradnja u kreiranju lokalnog partnerstva u dualnom obrazovanju' će se održati 19. lipnja sa početkom u 9 sati u prostorijama hotela 'Bosnia', Kulovića 9 u Sarajevu.

Vrijeme
19. 06. 2018. u 09:00
19. 06. 2018. u 10:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close