Info vodič

Prikazivanje igranog filma Dominika Sedlara The Conversation

Info vodič

Prikazivanje igranog filma Dominika Sedlara The Conversation

Kategorija: Kultura

Ukratko

Nakon što je u hrvatskim kinima započelo prikazivanje igranog filma Dominika Sedlara “The Conversation“ (“Razgovor“), pod organizacijom Memorijalnog centra “Groblje mira“, film počinje premijerno prikazivanje i u Hercegovini.

Josip Broz Tito nastoji odvojiti crkvu u Hrvata od Vatikana pa 4. lipnja 1945. u Zagrebu u Lovačkom domu na Tuškancu 63, poziva na razgovor nadbiskupa Alojzija Stepinca. Tom prilikom priznaje mu i da je osobno zapovjedio ubojstvo franjevaca na Širokom Brijegu.

Predstavljanje filma će biti 2. lipnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u 20.00. Ulaznice su u prodaji već od sutra (osim nedjeljom) na blagajni u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u razdoblju od 13.00 do 20.00. Cijena ulaznice je 10 KM.

Nakon ovog premijernog prikazivanja kreće prikazivanje po ostalim mjestima u Hercegovini: 3. lipnja: Široki Brijeg; 4. lipnja: Posušje. Za ostala mjesta u tijeku su dogovori oko datuma prikazivanja.

Glavne uloge u filmu igraju danski glumac Caspar Phillipson (Tito) te britanski glumac Dylan Turner (Stepinac). Film traje sat i četrdeset i pet minuta.

Zapis razgovora između Tita i Stepinca pronašao je Jakov Sedlar u Izraelu. U filmu su dodani samo neki manje važni dijelovi da se bolje ispriča što se zapravo dogodilo.

Vrijeme
02. 06. 2022. u 20:00
02. 06. 2022. u 21:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close