Info vodič

Prigodno druženje žena u Širokom Brijegu

Info vodič

Prigodno druženje žena u Širokom Brijegu

Kategorija: Razno

Ukratko

Povodom Međunarodnog dana žena Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Širokog Brijega i Udruga žena ''Diva – žena sa stavom'' u subotu, 5.3.2022. u 11:00 sati na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu organiziraju prigodno druženje.

Dan žena predstavlja podsjetnik na sve ono što su žene dosad postigle te poticaj za sve ono što se još može učiniti kako bismo živjeli u ravnopravnom društvu bez predrasuda i diskriminacija.

Iako određenih pozitivnih pomaka ima, činjenica je da položaj žena u Bosni i Hercegovini još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini.

Zaposlenost žena u odnosu na muškarce je dvostruko manja. Žene na istim pozicijama imaju manje plaće od muškaraca i iako je veći postotak visokoobrazovanih žena, one nisu na visokim pozicijama. Jednakopravnost spolova podrazumijeva jednaka prava, odgovornost i mogućnosti između muškaraca i žena.

Prilikom druženja prisutnima će se dijeliti edukativni letci i drugi prigodni darovi.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u subotu u 11h u obilježavanju Međunarodnog dana žena i promoviranju jednakog i ravnopravnog društva za sve žene i muškarce.

Antonija Banožić
predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Široki Brijeg
Vrijeme
05. 03. 2022. u 11:00
05. 03. 2022. u 12:00
Lokacija
Široki Brijeg

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close