Info vodič

Prezentacija priručnika - Smjernice za nastavnike za realizaciju programa iz oblasti zaštite ...

Info vodič

Prezentacija priručnika - Smjernice za nastavnike za realizaciju programa iz oblasti zaštite ...

Kategorija: Razno

Ukratko

U proteklom periodu Save the Children je uz podršku Ministarstva sigurnosti BiH i angažman radne grupe stručnjaka iz oblasti inkluzije i obrazovanja djece sa poteškoćama u razvoju izradio priručnik 'Smjernice za nastavnike za realizaciju programa iz oblasti zaštite i spašavanja u osnovnim školama – dopuna za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju'.

Bit će održana javna prezentacija i promocija Smjernica koja će se održati 25.6. u zgradi Parlamenta BiH (dvorana 1/1) u Sarajevu, sa početkom u 11 sati.

Cilj prezentacije je predstavljanje pomenutog dokumenta koji je neobavezujućeg karaktera i sačinjen je u svrhu pomoći prevashodno nastavnicima u osnovnim školama ali i drugim odgojno-obrazovnim institucijama i nevladinim organizacijama koje su specifično fokusirane na rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

Ovaj dokument treba poslužiti kao alat za lakše planiranje i provođenje nastavnih sadržaja čiji je cilj omogućiti svakom djetetu korištenje mjera zaštite, te osposobiti ga za preventivno i sigurnosno djelovanje.

Vrijeme
25. 06. 2019. u 11:00
25. 06. 2019. u 11:30
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close