Info vodič

'PRESUDA...' u znak sjećanja na Tonija Pehara

Info vodič

'PRESUDA...' u znak sjećanja na Tonija Pehara

Kategorija: Kultura

Ukratko

U petak. 8. jula, navršava se trinaest godina kako je sa životne i teatarske scene na besmrtnu scenu otišao prvak svih teatarskih scena Mostara, ali prije svega naš prijatelj, drug, učitelj, naš Toni.

Ni danas, kao ni prije trinaest godina ne pronalazimo riječi kojima možemo iskazati naše emocije i prazninu koja je nastala njegovim odlaskom. Praznina i danas jednako boli i jednako zjapi nepopunjena. Jer jedan je TONI PEHAR. Hvala ti za sve.

U znak sjećanja, u petak, 8. jula 2022. godine sa početkom u 20,30 sati na našoj Memorijalnoj sceni 2532, družićemo se uz predstavu "Presuda: Tiha likvidacija".

Biti će to njeno 225. izvođenje.

Ante Toni Pehar rođen je 20. avgusta 1952. u Mostaru gdje i umire 8. jula 2009. nakon borbe s teškom bolešću. Završio je Dramski studio pri Narodnom pozorištu u Mostaru i bio je član Pozorišta od 1972. do 1993. godine, kada postaje jedan od suosnivača mostarskog Ratnog kazališta.

Od 1994. godine, kada se u Mostaru osniva Hrvatsko narodno kazalište, Toni Pehar postaje njegovim članom. Posljednjih godina života imao je intenzivnu saradnju sa Mostarskim teatrom mladih gdje je ostvario više zapaženih uloga.

Ostvario je više od 120 pozorišnih, filmskih i televizijskih uloga za koje je dobio brojna priznanja.

Stvaralački zanos koji ga je vodio ostavio je duboki trag i nadahnuće je za mlade umjetnike, a nakon njegovog preranog odlaska ostala je velika praznina na bh. pozorišnoj sceni.

Vrijeme
08. 07. 2022. u 20:30
08. 07. 2022. u 22:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close