Info vodič

Premijera filma na znakovnom jeziku o turističkim potencijalima BiH

Info vodič

Premijera filma na znakovnom jeziku o turističkim potencijalima BiH

Kategorija: Kultura

Ukratko

Humanity In Action Power Team, sastavljen od šest djevojaka koje u svom akademskom i profesionalnom životu sa posebnim fokusom istražuju pretpostavke za kreiranje inkluzivnog društva uz zaštitu ranjivih kategorija, snimio je polusatni film na znakovnom jeziku inspiriran turističkim potencijalima Bosne i Hercegovine.

Hata Kujraković, Ajla Keško i Tajra Hadžić, diplomirane studentice Međunarodnih odnosa i europskih studija, uz pomoć Ire Adilagić, Alme Mujanović i Maide Mujanović koje promoviraju korištenje znakovnog jezika kroz video objave na svom Facebook profilu Znak za riječ, posjetile su Jajce, Mostar, Banja Luku i Sarajevo, te su na nesvakidašnji način, pokretima prstiju i okom kamere donijele na filmsko platno najljepše priče o ova četiri bh. grada.

Film #BiHuPokretu u suradnji sa Znak za riječ, pod pokroviteljstvom Humanity in Action Bosnia and Herzegovina bit će premijerno prikazan u utorak 16.7. od 18 sati u Javnoj ustanovi Centar kulture i mladih općine Centar (Jelića 1, Sarajevo), a izjave za medije planirane su nakon premijere (18:30 sati).

Vrijeme
16. 07. 2019. u 18:00
16. 07. 2019. u 18:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close