Info vodič

Predstavljanje rezultata projekta za smanjenje rizika od poplava

Info vodič

Predstavljanje rezultata projekta za smanjenje rizika od poplava

Kategorija: Razno

Ukratko

U srijedu 4. 3. održat će se završna konferencija na kojoj će biti predstavljeni rezultati petogodišnjeg UNDP projekta koji je doprinio smanjenju rizika od poplava za 200.000 stanovnika u slivu rijeke Vrbas.

UNDP projekt 'Integriranje klimatskih promjena u smanjenje rizika od poplava u slivu Vrbasa', koji financira Globalni fond za životnu sredinu, realiziran je uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, kao kontakt institucije BiH prema UN konvenciji o klimatskim promjenama te entitetskim ministarstvima nadležnim za upravljanje vodama i civilnim zaštitama, i 14 općina u slivu Vrbasa.

Obraćanje medijima je previđeno u 11:15 sati, a u 11:30 sati u hotelu 'Marriott Courtyard', Prvog krajiškog korpusa 33, Banja Luka će uslijediti predstavljanje rezultata.

Medijima će se obratiti:
- Srebrenka Golić, ministar prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske i kontakt institucije BiH prema UN konvenciji o klimatskim promjenama
- Sukhrob Khoshmukhamedov, zamjenik rezidentne predstavnice UNDP u BiH.

Vrijeme
04. 03. 2020. u 11:30
04. 03. 2020. u 12:30
Lokacija
Banja Luka

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close