Info vodič

Predstavljanje projekta - Sistem prognoziranja i upozoravanja na pojavu poplava

Info vodič

Predstavljanje projekta - Sistem prognoziranja i upozoravanja na pojavu poplava

Kategorija: Razno

Ukratko

U utorak 11. 2. održat će se predstavljanje 'Sistema prognoziranja i upozoravanja na pojavu poplava u slivu rijeke Save za Vrbas, Unu i Sanu' i potpisivanje Protokola između nadležnih agencija.

Sistem za prognoziranje i rano upozoravanje na poplave u slivu rijeke Vrbas je jedan od najvažnijih alata upravljanja poplavnim rizikom čiji je cilj pravovremena reakcija na nadolazeći poplavni događaj. Ovaj alat je razvijen u okviru UNDP Vrbas projekta u suradnji sa institucijama koje upravljaju vodama uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, kao kontakt institucije BiH prema UN konvenciji o klimatskim promjenama.

Obraćanje medijima je previđeno u 11:30 sati (hotel 'Europe', Vladislava Skarića 5), a nakon toga će uslijediti potpisivanje protokola i predstavljanje Sistema. Medijima će se obratiti:
- Steliana Nedera, rezidentna predstavnica, UNDP u BiH
- Srebrenka Golić, ministrica prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske i kontakt institucije BiH prema UN konvenciji o klimatskim promjenama
- Sejad Delić, direktor, Agencija za vodno područje rijeke Save
- Miroslav Milovanović, direktor, Javna ustanova 'Vode Srpske'
- Almir Bijedić, direktor, Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine
- Darko Borojević, v.d. direktor, Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Vrijeme
11. 02. 2020. u 11:30
11. 02. 2020. u 12:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close