Info vodič

Predstavljanje knjige KRIJESNICE

Info vodič

Predstavljanje knjige KRIJESNICE

Kategorija: Kultura

Ukratko

Matica hrvatska-Ogranak Grude, Kulturni dom Antun Branko Šimić Grude i Matica hrvatska-Ogranak Čitluk pozivaju Vas na XVI. dane Matice hrvatske u Grudama 2021.

Božiću ususret- 11. studenoga 2021. (četvrtak) – u kinodvorani u Grudama, s početkom u 19 sati –

predstavljanje knjige KRIJESNICE (u mjesecu hrvatske knjige HRVATI SE S KNJIGOM!) 

Bila bi to jedna sasvim obična knjiga, da u sebi ne skriva ne samo životne priče 80-ak autora, nego i sedam priča prikupljačica građe.

To su: Andrea Soldo, Anđelka Franjičić, Antea Bagarić, Azra Grizović, Iva–Ines Pavlović, Marina Papić i Marija– Zorka Vasilj. Knjiga je nastala kao njihov projekt pomoći jednoj, po njima najzapostavljenijoj populaciji, a to su DJECA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU (TUR) i osobe s invaliditetom (OSI).

Glavni cilj ove knjige je podizanje razine svijesti društva o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju te razbijanje predrasuda i stereotipija o toj populaciji. Knjiga sadrži devedeset i jednu priču, a raspoređene su u osam poglavlja te prožete crtežima djece s teškoćama u razvoju.

Autori priča su osobe s invaliditetom, djeca s teškoćama u razvoju, njihovi roditelji, braća i sestre te ostali ljudi koji su dio njihovog života: stručnjaci, studenti, prijatelji.

Svi oni govore o jednom – o vrijednosti i vrlinama svake osobe.

Recenzenti knjige su fra Goran Azinović i Maja Smolić, mag. rehab. educ.

Knjiga će se moći nabaviti po cijeni od 20 KM, a sav prihod ići će za pomoć i potporu osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju.

Vrijeme
11. 11. 2021. u 19:00
11. 11. 2021. u 20:00
Lokacija
Grude

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close