Info vodič

Predstavljanje knjige Amira Brke San mizantropa

Info vodič

Predstavljanje knjige Amira Brke San mizantropa

Kategorija: Kultura

Ukratko

PREDSTAVLJANJE KNJIGE POEZIJE SAN MIZANTROPA AMIRA BRKE

Izdavačka kuća Dram radosti iz Travnika objavila je u biblioteci Horizont očekivanja, kao drugu po redu, novu pjesničku knjigu Amira Brke San mizantropa.

Nakon knjige soneta Nebeski nomad koja je ovog pjesnika vinula u sami vrhu južnoslavenskog pjesništva, knjiga San mizantropa potvrđuje autorovo pjesničko umijeće, vrhunski talent, ogromno pjesničko znanje i vještinu oblikovanja i svake pojedinačne pjesme i, naravno, zbirke u cjelini.

Amir Brka je majstor izgradnje poetske slike i rime, ali i majstor poetskog mišljenja, pa se San mizantropa ukazuje kao jedna od najvažnijih poetskih zbirki našeg vremena.

O knjizi će govoriti: dr. Ivan Milenković, filozof i književni kritičar iz Beograda, danas jedan od najuglednijih intelektualaca na južnoslavenskom prostoru dr. Enver Kazaz, profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu i najznačajniji savremeni bosanskohercegovački historičar književnosti Enes Škrgo, glavni urednik izdavačke kuće Dram radosti Knjiga San mizantropa, u likovnom oblikovanju Josipa Lovrenovića, bit će predstavljena u „Ex Ponto“ – mjesto susreta / Rodna kuća Ive Andrića Petak, 30.9. u 19:00 sati

Vrijeme
30. 09. 2022. u 19:00
30. 09. 2022. u 20:34
Lokacija
Travnik

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close