Info vodič

Predstava ''Zmaj i princeze''

Info vodič

Predstava ''Zmaj i princeze''

Kategorija: Kultura

Ukratko

U ovom tjednu u Lutkarskom kazalištu Mostar možete pogledati višestruko nagrađivanu i djeci omiljenu predstavu Zmaj i princeze. Predstava će se igrati u dva termina, u petak, 26.2.2020. u 18:00 i subotu, 27.2.2020. u 11:00 sati.

''Zmaj i princeze'' je priča koju je po motivima Milade Mashatove osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos, a režirali Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev iz Bugarske.

Lutke i scenografiju osmislila je i izradila Ani Lulieva, a predstavu je uglazbio Igor Karlić iz Rijeke.

Prijevod – Ana Vasung iz Zagreba.

RIJEČ REDATELJA: Ovo je priča o odgajanju djece. Prije svega, upućena roditeljima, odgajateljima, a i djeci.

''To je priča o jednoj princezi i jednom zmaju! Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, skladatelj je osmislio glazbu, a ja s glumcima počeo probe. I baš kao u bajkama, naša je kazališna bajka osmišljena za tri dana. Ali nekako...nije nam se svidjela princeza Sunčica (izmislili smo joj to ime). Nije stvar da u svijetu ne postoje takve princeze, jednostavno smo željeli da ona bude malo drugačija. Uvjeravam Vas da u kazalištu nema ništa bolje od toga da jednu Princezu zamijenimo drugom Princezom, Princezom Veselkom. Zatim je u istoj bajci zamijenimo drugom i još jednom i još jednom...Nakon mjesec dana posla potpuno smo se zbunili. Nismo znali koja je princeza bolja od ostalih. Ali kako mi radimo u kazalištu, a kazalište je za Vas, poštovani mali i veliki gledatelji, predstavljamo Vam bajku o jednom zmaju i mnogo princeza, a Vi odlučite.''

Vrijeme
27. 02. 2021. u 11:00
27. 02. 2021. u 12:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close