Info vodič

Predstava Maslinova grana

Info vodič

Predstava Maslinova grana

Kategorija: Kultura

Ukratko

Četvrta generacija mladih eMTeeM-ovaca večeras u 18,00 sati u Javnoj ustanovi Centar za obrazovanje, sport i kulturu u Gornjem Vakufu-Uskoplju predstaviti će se 251. reprizom predstave "MASLINOVA GRANA", predstavom koja godinama živi na eMTeeM-ovom repertoaru.

Ova društveno angažirana predstava sa jasnom porukom mira, ljubavi i tolerancije namjenjena je prvenstveno mladoj publici. Predstava na vrlo kritičan i ironizirajući način govori o životu u podijeljenim zajednicama na način kako taj život vide mladi ljudi, ali i iznoseći svoj jasan stav šta žele i ne žele u budućnosti.

Poslije predstave, kao i obično, glumci zajedno sa publikom sade stablo masline i tako ostavljaju svoj simbol mira sa jasnom porukom šta mladi ljudi danas žele. Do sada su na ovaj način širom Bosne i Hercegovine posađene brojne masline koje jasno svjedoče o željama mladih ljudi. Predstavu je režirala Amra Prutina.

Predstava se izvodi u okviru projekta "TEATROM PROTIV PREDRASUDA", a zahvaljujući PRO-Budućnosti i uz podršku USAID-a. Nakon predstave biće održana i radionica Teatra u obrazovanju na temu koju otvara sama predstava.

Vrijeme
15. 12. 2022. u 18:00
15. 12. 2022. u 20:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close