Info vodič

Predstava Lične priče u centru Los Rosales

Info vodič

Predstava Lične priče u centru Los Rosales

Kategorija: Kultura

Ukratko

Informativni centar za osobe sa invaliditetom i Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, pozivaju vas na predstavu: "LIČNE PRIČE" koja će se odigrati u ponedjeljak 09.05.2022. godine u sportskoj sali centra „Los Rosales“, Mostar sa početkom u 17:00 sati.

Ispred Udruženja Ružičnjak su pozvali sve da uveličaju ovaj događaj ''jer ćete tako podržati izvođače i dati svoj glas protiv rodno zasnovanog nasilja nad osobama sa invaliditetom''.

Predstavu su osmislili učesnici projekta "Invaliditet i seksualno i rodno zasnovano nasilje" kojeg u Bosni i Hercegovini implementiraju udruženje slijepih Kantona Sarajevo i Informativni centar za osobe sa invaliditetom ˝Lotos˝ Tuzla,  a koordinira MyRight u Bosni i Hercegovini s podrškom Radio Hjalpen Švedska.  

Predstava je nastala kao rezultat podrške među jednakima organizovane širom Bosne i Hercegovine za osobe sa invaliditetom u riziku od seksualnog i rodno zasnovanog nasilja. Predstava će prikazati lične priče aktivista i aktivistica koji su pripremali predstavu. 

Predstava je pripremljena u formi forum teatra i sastoji se od 5 kratkih isječaka iz stvarnih života učesnika, koje progovaraju o temama seksualnog i rodno zasnovanog nasilja nad osobama sa invaliditetom. Prema konceptu forum teatra u drugom dijelu publika uzima aktivno učešće i svojim doprinosom predstavi unosi nezaobilazan društveni element u završetak.

Vrijeme
09. 05. 2022. u 17:00
09. 05. 2022. u 18:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close