Info vodič

Predavanje 'Boje u komunikaciji' u Centru za kulturu Mostar

Info vodič

Predavanje 'Boje u komunikaciji' u Centru za kulturu Mostar

Kategorija: Kultura

Ukratko

''Boje u komunikaciji'', interaktivno predavanje na poseban način prilagođeno publici, bit će upriličeno u mostarskom Centru za kulturu u srijedu, 22. studenoga, s početkom u 19 sati.

Predavač je doktor komunikologije Dario Terzić čije je polje ekspertize upravo kromatika, odnosno boje u svakodnevnoj ljudskoj komunikaciji, priopćili su organizatori.

Terzić se već godinama bavi ovom tematikom, a poseban naglasak u njegovim istraživanjima stavljen je na komuniciranje u podijeljenim gradovima što je bilo i tema njegovog doktorata obranjenog prije više od pet godina na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Kromatika, kao grana komunikologije, tek je u razvoju.

Do sada smo ovu pomalo neobičnu znanstvenu disciplinu susretali uglavnom u marketingu, psihologiji komuniciranja i sličnim podoblastima.

Važno je napomenuti da se boje ne mogu analizirati izvan konteksta kulture, vremena i prostora. Istraživanja pokazuju da 87 posto informacija iz okruženja primamo vidom, devet posto sluhom, a četiri posto ostalim čulima. Svi smo mi na neki način potrošači boja.

Ovisno o želji publike na predavanju će se govoriti i o bojama u religiji, politici, marketingu, modi, glazbi, filmu i slično. Ovo predavanje samo je jedan od sadržaja u okviru manifestacije "Mostarski kulturni pogled - dani otvorenih vrata", odnosno velikog projekta "Prostori koji pokreću". 

Vrijeme
22. 11. 2023. u 19:00
22. 11. 2023. u 21:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close