Info vodič

Početak projekta - Jačanje civilnog društva u BiH da prepozna online prijetnje

Info vodič

Početak projekta - Jačanje civilnog društva u BiH da prepozna online prijetnje

Kategorija: Razno

Ukratko

Projekat 'Jačanje civilnog društva u Bosni i Hercegovini da prepozna i prati online prijetnje na društvenim medijima' - #PratiOnlinePrepoznajOdmah kojeg implementira NGO 'Ja bih u EU' i Centar za sigurnosne studije BiH za Hedayah, a financira Europska unija, službeno počinje u Sarajevu 24. veljače skupom mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, njihovih mentora, koordinatora i monitora društvenih medija.

Aktivnosti projekta bit će usmjerene na identifikaciju trendova govora mržnje i radikalizacije koji vode ka nasilnom ekstremizmu, a također i na edukaciju mladih da nauče prepoznati forme u kojima se pojavljuje ovakva komunikacija u društvenim medijima.

Ovaj projekat ima za cilj da ojača otpornost na radikalizaciju koja vodi ekstremizmu jačanjem kompetencija civilnog društva u Bosni i Hercegovini, posebno mladih CSOs, za praćenje i prepoznavanje online prijetnji. Od velike je važnosti uloga medija u edukaciji mladih o načinima korištenja online platformi.

Događaj će biti organiziran u ponedjeljak 24. veljače od 10:45 sati u hotelu 'Ibis Styles' Džemala Bijedića 169A, Sarajevo. Izjave za medije su predviđene u 10:30 sati.

Vrijeme
24. 02. 2020. u 10:30
24. 02. 2020. u 13:30
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close