Info vodič

Peticija za aktivno sudjelovanje građana u izradi Prostornog plana Mostara i HNŽ-a

Info vodič

Peticija za aktivno sudjelovanje građana u izradi Prostornog plana Mostara i HNŽ-a

Kategorija: Razno

Ukratko

Neformalna grupa građana "Zaustavimo nezakonite izmjene Prostornog plana u Mostaru" organizira uličnu akciju potpisivanja peticije u srijedu, 21. veljače, na Španjolskom trgu u Mostaru od 10 sati.

Medijima će se tom prigodom obratiti predstavnici mještana iz naselja Gubavica, Međine, Miljkovići, Kozice, Pijesci, Planinica i Prigrađani, najavili su organizatori.

Kako su poručili, peticijom traže od nadležnih vlasti Grada Mostara i HNŽ-a aktivno sudjelovanje u svim fazama izrade prostornoplanskih dokumenata i javne rasprave u svom mjesnim zajednicama, naročito kada Gradsko vijeće Grada Mostara odlučuje dvotrećinskom većinom.

Podsjetili su da se građani iz sedam naselja Grada Mostara bore protiv stihijskog izdavanja suglasnosti i koncesija za izgradnju elektroenergetskih objekata na širem području Mostara.

"Osnova za izdavanje ovih koncesija jeste Prostorni plan Grada Mostara iz 2012. godine čije je izmjene i dopune vezano za elektroenergetske objekte usvojilo Gradsko vijeće Mostara u siječnju 2022. godine. Međutim, suprotno tvrdnjama nadležnih vlasti Grada Mostara, ni 2012. niti 2022. godine prilikom donošenja i izmjena Prostornog plana nije konzurtirana lokalna zajednica, što predstavlja samo jednu u nizu aktivnosti koje su urađene mimo zakona i procedura", naveli su u priopćenju.

Potpisivanje peticije trajat će do petka, 23. veljače.

Vrijeme
21. 02. 2024. u 10:00
23. 02. 2024. u 15:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close