Info vodič

Performansi umjetnika Bojana Stojčića

Info vodič

Performansi umjetnika Bojana Stojčića

Kategorija: Kultura

Ukratko

Svojim performansima Bojan Stojčić otkriva kako kultura sjećanja i zapuštena, često u korov obrasla mjesta spomena korespondiraju sa stanjem bh. društva.

Kustosica performansa je Šejla Kamerić, a oni se realiziraju u sklopu međunarodnog projekta Devouring Architecture i interdisciplinarne platforme za istraživanje Invazivne vrste u produkciji Udruženja Realstage.

Povijest kamenu, budućnost vjetru serija je performansa koje će Stojčić izvesti na povijesno značajnim lokacijama u Bosni i Hercegovini.

Nakon performansa na Spomeniku zračnoj eskadrili NOB-a Medeno polje u Krajini, posljednji vikend u svibnju Stojčić će održati performanse na Partizanskom groblju u Mostaru te Spomen-parku Vraca u Sarajevu.

Obučen u oficirski mantil, nastojeći ispuniti prostor oko sebe svojim dahom, Stojčić puše bijele balone te vezujući ih za sebe poprima oblik utvare.

Na taj način on oslikava zatočenost između prošlosti i budućnosti koju osjeća kao pripadnik i posmatrač svijeta u kojem se nalazi. U isto vrijeme, Stojčić prostor obogaćuje daškom života, tako komunicirajući upravo ono što ovom prostor-vremenu nedostaje.

Performans, koji je otvoren za javnost, održat će se na Partizanskom groblju u Mostaru u subotu, 29. svibnja 2021 u 17:00.

Bojan Stojčić je međunarodno priznat i zapažen umjetnik koji iznimno jasnim grafikama, korištenjem osobnog tijela i suptilnog humora ukazuje na neizrečeno. U svojim radovima, bavi se najintimnijim strahovima i tragedijama post-tranzicijskog i post-traumatskog društva.

Vrijeme
29. 05. 2021. u 17:00
29. 05. 2021. u 18:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close