Info vodič

Performans i izložba - Mi smo novinarkE

Info vodič

Performans i izložba - Mi smo novinarkE

Kategorija: Kultura

Ukratko

Udruženje BH novinari organizira performans i izložbu pod nazivom 'Mi smo novinarkE', koji će se održati u četvrtak 31. listopada, u Collegium Artisticum-u (Terazije bb) sa početkom u 19 sati.

Sa ovim događajem, BH novinari žele da skrenu pažnju javnosti na probleme sa kojima se suočavaju novinarke, te na neravnopravan položaj žena u odnosu na muške kolege u medijskoj industriji, kao i na sve neprijatnosti koje se događaju medijskim djelatnicama tijekom obavljanja profesionalnih zadataka na terenu.

U prvom dijelu prisutni će imati priliku da vide performans pod redateljskom palicom Sabrine Begović Ćorić u kome će nastupati glumice Amina Begović, Ana Tikvić i Andrea Aković, nakon čega će se prisutnima obratiti i novinarke Arijana Saračević Helać, Dragica Vukalo i Maja Nikolić.

Drugi dio događaja je posvećen izložbi 31 fotografije novinarki koje su u posljednjih nekoliko godina bile žrtve mobbinga, diskriminacije, verbalnih i fizičkih napada, prijetnji, političkih i drugih pritisaka, mizoginije, šovinizima ili su im uskraćena radna prava.

Izložbu će otvoriti Borka Rudić, autorica izložbe i generalna tajnica BH novinara i Slaviša Prorok, projekt menadžer IMEP projekta.

Vrijeme
31. 10. 2019. u 19:00
31. 10. 2019. u 20:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close