Info vodič

Panel - konferencija, 26.04.2022., Swissôtel Sarajevo, 12:00 sati

Info vodič

Panel - konferencija, 26.04.2022., Swissôtel Sarajevo, 12:00 sati

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Povodom šest godina implementacije projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini” podržanog od Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, Međunarodne organizacije za migracije (IOM) kao implementator Projekta, organizira panel-konferenciju na kojoj će se predstaviti dosadašnji rezultati kroz panel diskusiju sa mladima, roditeljima i drugima akterima iz različitih lokalnih zajednica u BIH.

Panel-konferencije će se održati dana 26.04.2022.g. sa početkom u 12:00 sati u Swissôtel Sarajevo.

Projekat “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini” se realizira u 18 zajednica u BiH, a radi na jačanju životnih vještina pojedinaca – mladih i roditelja, osnažuje kapacitete institucija, podržava umrežavanje roditelja, te daje priliku mladima da rješavaju probleme i izazove zajednice.

Jačanjem kritičkog razmišljanja mladih, razvijanjem empatije, jačanjem vještina komunikacije, medijske pismenosti, te učenjem o toksičnom maskulinitetu, projekat doprinosi razvoju otpornosti zajednice na nasilni ekstremizam i druge destruktivne utjecaje.

Pozivamo novinare, snimatelje i fotoreportere da prisustvuju događaju za medije (uzimanje izjava i kadrova tokom prvog dijela događaja) u utorak, 26. aprila 2022. sa početkom u 12:00h u Swissôtel Sarajevo, 4 sprat, velika sala.

Za medijske izjave su dostupni:

• Ingrid Macdonald, Rezidentna koordinatorica UN-a u BiH • Nj.E. Matthew Field, britanski ambasador u BiH
• Laura Lungarotti, šefica IOM-a u BiH i Sub-regionalna koordinatorica za Zapadni Balkan
• Mladen Mandić, lokalni koordinator Projekta u Foči

Vrijeme
26. 04. 2022. u 12:00
26. 04. 2022. u 14:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close