Info vodič

Otvorenje izložbe Žive smo u Mostaru

Info vodič

Otvorenje izložbe Žive smo u Mostaru

Kategorija: Kultura

Ukratko

U Galeriji kraljice Katarine u Mostaru, u utorak, 6. listopada s početkom u 19 sati bit će otvorena izložba „Žive smo“ njemačke autorice Cornelije Suhan.

Izložbeni postav čini 11 panela s 12 fotografija bosanskohercegovačkih žena koje su preživjele rat u bivšoj Jugoslaviji od 1992. do 1995.

Žene s fotografija su ujedno korisnice programa Udruženja Snaga žene, u čijoj je organizaciji postavljena izložba, s kojom su hrabre žene podijelile s nama svoju životnu priču.

Predsjednica Branka Antić Štauber povodom otvorenja izložbe ističe da se fotografijama želi izazvati empatičnost prema žrtvama kojima je potrebna psihološka pomoć i socijalizacija, ukazati na probleme u izgradnji postkonfliktnog društvu i na nužnost progona počinitelja kaznenih djela.

''Ovim ženama smo tijekom radne terapije omogućili i socioekonomsku rehabilitaciju.

Naime, osobe zarobljene siromaštvom često nisu u stanju brinuti o ostalim aspektima života jer su prisiljene skrbiti o egzistenciji!'', kazali su organizatori.

Udruženje Snaga žene od 1999. djeluje u Tuzlanskoj županiji te u istočnoj Republici Srpskoj i u drugim krajevima BiH, a pruža psihološku, socijalnu, medicinsku, pedagošku i pravnu pomoć ženama, posebice adolescenticama koje su pretrpjele različita ratna i postratna traumatska iskustva.

Njemačka umjetnica Cornelija Suhan i predsjednica sestrinskog udruženja u Dortmundu već 18 godina s Udruženjem Snaga žene surađuje na programima podrške bosanskohercegovačkim ženama u zacjeljivanja ratnih trauma.

Vrijeme
06. 10. 2020. u 19:00
06. 10. 2020. u 20:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close