Info vodič

Otvorenje izložbe - Uspon i pad

Info vodič

Otvorenje izložbe - Uspon i pad

Kategorija: Kultura

Ukratko

U Centru za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu od 16. do 22. rujna održat će se šesto izdanje ljetne škole 'Propitivanje kulture tolerancije'.

Ova međunarodna škola zajednički je program Univerziteta Milano-Bicocca iz Italije te Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Škola će propitivati europske modele demokratije i socijalne pravde iz transnacionalne perspektive, te nove zidove i forme netolerancije, diskriminacije i nasilja koji se javljaju u postneoliberalnoj eri obilježenoj rastućim populizmom i radikalizacijom.

Tijekom škole će u utorak 17. rujna u 19 sati biti upriličeno otvorenje multimedijalne izložbe 'Uspon i pad' koju su osmislili umjetnici Jim Marshall i Matteo Ceschi, te javna diskusija 'Ratovi u Jugoslaviji 1991–2001.: Šta smo naučili?' u četvrtak 19. rujna od 14:30 sati, nakon koje će uslijediti svečano otkrivanje murala 'Buđenje' mladog umjetnika Rikarda Druškića u 17 sati. Ovi događaji održat će se u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, a organizirani su u suradnji sa veleposlanstvom Republike Italije te EU info centrom.

Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti autori fotografija te Nj.E. Nicola Minasi, veleposlanik Italije u BiH i Gianluca Vannini, šef Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju Delegacije Europske unije u BiH.

Vrijeme
17. 09. 2019. u 19:00
17. 09. 2019. u 19:30
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close