Info vodič

Otvaranje Centra kreativnih industrija

Info vodič

Otvaranje Centra kreativnih industrija

Kategorija: Business

Ukratko

Otvaranje Centra kreativnih industrija održat će se u srijedu, 22. veljače, u zgradi Muzeja "Bitka na Neretvi" u Jablanici s početkom u 12.50 sati.

Centar kreativnih industrija u Jablanici jedan je od četiri koji će biti otvoreni u BiH i Crnoj Gori u okviru projekta "Kreativne industrije za zapošljavanje bez granica", kojeg financira Europska unija (EU).

Centri će služiti kao multidisciplinarni prostor u kojem će se na inovativan način podržati razvoj kreativnih industrija i omogućiti kreiranje novih radnih mjesta, priopćeno je iz Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK.

Pored informativnih usluga, centar će pružati i usluge stručnih obuka za stjecanje novih radnih vještina, te će omogućiti svim zainteresiranim poduzetnicima i pravnim osobama, ali i onima koji planiraju početi bavljenje ovim djelatnostima, besplatno korištenje nove sofisticirane opreme za razvoj ideja u kreiranje novih proizvoda.

Svi zainteresirani moći će razvijati kreativno razmišljanje, poduzetnički duh i inovativnost u podržavajućem okruženju.

Prisutnima će se na izjavama za medije u 12.50 sati obratiti načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović i šef Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju Delegacije EU Gianluca Vannini.

Projekt "Kreativne industrije za zapošljavanje bez granica" kroz Program prekogranične suradnje BiH - Crna Gora financira EU, a zajednički ga provode Općina Jablanica u suradnji s organizacijom Multimedijal iz Bijelog Polja, Općinom Danilovgrad iz Crne Gore i udruženjem LiNK iz Mostara.

Ukupna vrijednost projekta je 455.000 eura, od čega Europska unija financira 367.000 eura.

Vrijeme
22. 02. 2023. u 12:50
22. 02. 2023. u 14:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close