Info vodič

Otvaranje balkanske škole za mlade

Info vodič

Otvaranje balkanske škole za mlade

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Centar za balkanske studije (BSC) Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) i Ured za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske (YTB) organiziraju svečano otvaranje 'Balkanske škole za mlade', koje će se održati u subotu, 7. ožujka u 10 sati na IUS-u (Hrasnička ceesta 15, Ilidža).

Na samoj ceremoniji otvaranja govorit će uvaženi gosti rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu prof. dr. Ahmet Yıldırım, veleposlanik Republike Turske u BiH Nj.E. Haldun Koc, predsjednik Ureda za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske (YTB) Mr. Abdullah Eren i zamjenik predsjedavajućeg Stranke pravde i razvoja (AK Party) prof. dr. Numan Kurtulmus.

'Balkanska škola za mlade' predstavlja obrazovnu platformu iz oblasti humanističkih, društvenih i religijskih znanosti na koju su se mogli prijaviti studentice i studenti dodiplomskog (BA) i postdiplomskog (MA) studijskog programa. Studijski program je organiziran kroz module, osiguravajući osnovna znanja iz povijesti, međunarodnih odnosa, politologije, prava, religijskih i kultoroloških studija.

Vrijeme
07. 03. 2020. u 10:00
07. 03. 2020. u 11:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close