Info vodič

Oholica u Lutkarskom kazalištu

Info vodič

Oholica u Lutkarskom kazalištu

Kategorija: Kultura

Ukratko

Lutkarsko kazalište Mostar će u ovom tjednu igrati predstavu Oholica. Predstava će se igrati u dva termina, u petak 13.11. u 18 sati i subotu 14.11. u 11 sati. 

Predstave se nastavljaju prikazivati uz ograničen broj posjetitelja.

O predstavi: 

Vrijednost poznatih bajki leži u njihovoj dubokoj simboličkoj vrijednosti, prenošenju edukativnih i moralnih pouka i ljepoti zbog koje su brojnim autorima trajni izvor nadahnuća i tumačenja ljudskih mana i vrlina. Klasičnu bajku braće Grimm „Kraljevna i žabac“ Zdenka Mišura je malo preradila i prilagodila našem vremenu. I ne samo to! Uspjela je pritom pokazati da likovi iz bajke ne ostaju u njenim okvirima, već ih s manama i vrlinama možemo naći u našem, stvarnom životu. Nije slučajno novi naziv ovoj bajci „Oholica“, jer želi ukazati na oholost kao izrazito ružnu ljudsku manu iz koje redom proizlaze i druge: sebičnost, samoljublje, nepoštivanje date riječi… Ova nas priča upozorava na njegovanje vrlina poput ljubaznosti i uvažavanja drugih, ma kako se oni razlikovali od nas, što su vrlo važne pretpostavke poštenog življenja. 

Prema priči „Kraljevna i žabac“ braće Grimm 

Igraju: Anela Planinić i Marta Haubrich 

Cijena ulaznice je 3 KM.

Molimo sve posjetitelje da poštuju epidemiološke mjere pri posjeti kazalištu koje su objavljene na našim društvenim mrežama i na ulazu u dvoranu: obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekcija ruku pri ulasku kao i ostale mjere preventivne zaštite.Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da osigurate svoje mjesto rezervacijom na broj telefona 036 314 893 svaki radni dan od 9 do 14 sati ili putem naše službene facebook stranice također svaki radni dan od 9 do 14 sati. 

Napomena: Vaše rezervirane ulaznice molimo preuzmite najkasnije 20 minuta prije početka predstave, jer u suprotnom rezervacija se poništava

Vrijeme
13. 11. 2020. u 18:00
13. 11. 2020. u 19:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close