Info vodič

Obljetnica Bitke za ranjenike u Jablanici

Info vodič

Obljetnica Bitke za ranjenike u Jablanici

Kategorija: Razno

Ukratko

Polaganjem cvijeća na platou Muzeja "Bitka za ranjenike na Neretvi" u Jablanici će u subotu, 7. svibnja, u 12 sati biti obilježena 79. obljetnica "Bitke za ranjenike na Neretvi" i 77. godina "Pobjede nad fašizmom".

Tim povodom medijima će se obratiti načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović, predstavnici SABNOR-a BiH, kao i predstavnici državnih izaslanstava s prostora bivše Jugoslavije, najavili su organizatori.

U okviru svečane akademije bit će organiziran i kulturno-umjetnički program.

Programom je također predviđeno spuštanje 79 karanfila u Neretvu, polaganje cvijeća i odavanje počasti svima koji su, kako se ističe u najavi, svoje živote dali za slobodu.

Organizatori su također napomenuli kako će obilježavanju nazočiti brojna izaslanstva antifašista iz BiH i regije, kao i predstavnici političkih stranki te udruženja koja baštine antifašističku tradiciju na ovim prostorima.

"Dolaskom u Jablanicu nećemo samo obilježiti 'Bitku na Neretvi' i 'Pobjedu nad fašizmom', već nastaviti borbu za očuvanje antifašističkih vrijednosti, antifašističkih spomenika, kao i prava i slobodu svakog pojedinca, bez obzira gdje se nalazio", stoji u najavi.

Obilježavanje organiziraju SABNOR BiH, OO UABNOR Jablanica, Društvo "Josip Broz Tito", Muzej "Bitka za ranjenike na Neretvi" iz Jablanice i Općina Jablanica.

Vrijeme
07. 05. 2022. u 12:00
07. 05. 2022. u 17:00
Lokacija
Jablanica

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close