Info vodič

Obilježavanje Međunarodnog dana žena na selu

Info vodič

Obilježavanje Međunarodnog dana žena na selu

Kategorija: Razno

Ukratko

Ustanovljen na inicijativu Generalne skupštine UN-a, Međunarodni dan žena na selu se obilježava 15. listopada svake godine. Preko 60% stanovništva u Bosni i Hercegovini čini populacija koja živi u selima i lokalnim zajednicama od stotinu do nekoliko tisuća stanovnika.

Oko 33% korisnica podrške projekta Sweden/USAID FARMA II su žene. Svojim znanjem, vrijednim radom i upornošću osiguravaju prihode ne samo za svoju obitelj nego i lokalnu zajednicu.

Jedna od četiri zaposlene žene u BiH radi u poljoprivredi. Svojim znanjem i radom dokazale da zaslužuju da zauzimaju najvažnije pozicije. One su danas oslonac i pokretač ruralnog razvoja i razvoja poljoprivrede. Tim povodom, Sweden/USAID FARMA II organizira mini-sajam sa 11 kompanija i zadruga koje rade sa ženama iz ruralnih zajednica, na kojem će biti predstavljeni njihovi proizvodi. Sajam će se održati u Importanne Centru (arajevo, Ulica Zmaja od Bosne 7), a tom prilikom će za medije, pored predstavnica kompanija, govoriti predstavnici USAID-a i veleposlanstva Švedske.

Događaj će se održati 15.10. od 11 sati.

Vrijeme
15. 10. 2019. u 11:00
15. 10. 2019. u 13:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close