Info vodič

NDC Mostar: Ceremonija dodjele diploma učenicima srednjih škola

Info vodič

NDC Mostar: Ceremonija dodjele diploma učenicima srednjih škola

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Nansen dijalog centar (NDC) Mostar organizira ceremoniju dodjele diploma učenicima srednjih škola, koji su uspješno završili program „Nansen model obrazovanja“ u školskoj godini 2021./2022.

Dodjela diploma će se održati u srijedu, 11.5.2022. godine u Srednjoj prometnoj/mašinsko-saobraćajnoj školi Mostar s početkom u 12:00 sati.

Na ovom događaju učestvovat će ambasador Kraljevine Norveške u BiH Olav Reinertsen, te predstavnici ministarstva obrazovanja nauke, kulture i sporta u Vladi HNK/Ž i drugih obrazovnih institucija.

NDC Mostar je implementirao ovaj model obrazovanja u Srednjoj školi Stolac, Gimnaziji Mostar i Srednjoj prometnoj/mašinsko-saobraćajnoj školi Mostar u ovoj školskoj godini.

U programu je aktivno učestvovalo oko 100 učenika i 12 nastavnika iz ovih škola.

Nansen model obrazovanja predstavlja savremeni obrazovni model u multietničkim zajednicama, koji promovira kulturu tolerancije i poštivanja raznolikosti u školama, te podržava partnerske odnose između učenika, nastavnika i roditelja.

NDC Mostar se već duži niz godina zalaže za uključivanje sadržaja, vrijednosti i metoda Nansen modela obrazovanja u formalni obrazovni sistem kao jedan od važnih temelja izgradnje trajnog i održivog mira u Bosni i Hercegovini.

Vrijeme
11. 05. 2022. u 12:00
11. 05. 2022. u 13:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close