Info vodič

Napretkov svečani božićni koncert 

Info vodič

Napretkov svečani božićni koncert 

Kategorija: Kultura

Ukratko

Hrvatsko kulturno društvo Napredak je 2022. godinu obilježilo velikim brojem manifestacija koje su bile upriličene u čast obilježavanja 120. godina od utemeljenja ovog kulturnog društva.

Kao krunu jubileja i predanog rada s ponosom i posebnim zadovoljstvom najavljujemo GALA 120 na dar – Napretkov svečani božićni koncert koji će biti upriličen u četvrtak, 15. prosinca 2022. godine u 20.00 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Pod ravnanjem dirigenta Zagrebačke opere, maestra Josipa Šege nastupit će neki od najvećih opernih i koncertnih umjetnika aktualne glazbene scene u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Proslavljeni bas-bariton velike internacionalne karijere i nacionalni prvak Republike Hrvatske Giorgio Surian, prvakinja Zagrebačke opere, sopranistica Valentina Fijačko Kobić, mladi bariton, već sada česti gost nekih od najvećih opernih i kulturnih središta Europe, prvak Osječke opere, Leon Košavić, također prvak Osječke opere, renomirani bas Berislav Puškarić, mlada operna nada, laureatkinja nekoliko međunarodnih natjecanja, sopranistica Josipa Bilić i solista Sarajevske opere, naš bas Ivan Šarić, uz orkestar Sarajevske filharmonije.

Glasovi su to koji će nas kroz bisere operne i operetne literature kao i tradicionalnih božićnih pjesama odvesti u neke druge dimenzije i zasigurno donijeti dah svjetskih pozornica i izvedbi u kojima su ovi istaknuti umjetnici briljirali.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak, širom otvarajući vrata za sve ljubitelje ove vrste glazbe, dobronamjernike, svoje članove i simpatizere želi zahvaliti i pokazati još jednom svoju misiju u službi čovjeka.

Ulaz na Napretkov gala božićni koncert je slobodan.

Vrijeme
15. 12. 2022. u 20:00
15. 12. 2022. u 22:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close