Info vodič

Najljepša sela Bosne i Hercegovine

Info vodič

Najljepša sela Bosne i Hercegovine

Kategorija: Business

Ukratko

Četrnaest nevjerovatnih malih mjesta iz cijele BiH bit će proglašeno Najljepšim selima Bosne i Hercegovine na ceremoniji koja se održava sutra, 14. decembra 2022. godine u 11:00 sati, u Vanjskotrgovinskoj komori BiH, B. Djurdjeva 10, Sarajevo.

Courtney Chubb, direktorica Misije USAID-a, proglasit će pobjednike takmičenja u organizaciji USAID-ovog partnera – Udruženja za razvoj ruralnog turizma u BiH (Alterural).

Prve pobjednike takmičenja „Najljepša sela Bosne i Hercegovine“ odabrao je žiri sastavljen od osam stručnjaka iz oblasti arhitekture, kulturnog naslijeđa i ruralnog razvoja. Uz podršku Vlade SAD-a, a putem USAID-ovog projekta Podrška razvoju održivog turizma, udruženje Alterural će pobjedinicima pružiti dugoročnu podršku kroz edukaciju, publicitet i umrežavanje kako bi tim selima pomogli da razvijaju turizam istovremeno čuvajući svoje prirodno i kulturno naslijeđe.

Inicijativu “Najljepša sela” pokrenulo je 1981. godine francusko udruženje “Les Plus Beaux villages de France”, s ciljem populariziranja ruralnih naselja kroz čuvanje njihovog naslijeđa i poboljšavanje ekonomskog potencijala. Taj koncept su vremenom preuzele i druge zemlje širom svijeta, među kojima Italija, Japan, Libanon i Švicarska. 

Vrijeme
14. 12. 2022. u 11:00
14. 12. 2022. u 12:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close