Info vodič

Na Mostarskom proljeću predstavljanje Mlakićevog romana inspiriranog Andrićevim stvaralaštvom

Info vodič

Na Mostarskom proljeću predstavljanje Mlakićevog romana inspiriranog Andrićevim stvaralaštvom

Kategorija: Kultura

Ukratko

Mostarsko proljeće 2022. - XXIV. dani Matice hrvatske Mostar ugostit će u četvrtak, 19. svibnja, u 19 sati u Knjižari Ive Andrića Josipa Mlakića i njegov roman "Na Vrbasu tekija", inspiriran Andrićevim književnim stvaralaštvom.

U programu predstavljanja sudjelovat će Ivan Lovrenović, Gloria Lujanović i Misijana Brkić-Milinković te sam autor Josip Mlakić, najavili su organizatori.

Poručili su kako je "Na Vrbasu tekija"roman koji "andrićevskim stilom progovara o važnoj bosanskoj temi, o onoj za koju u dosad objavljenim tomovima nije bilo mjesta, samostanu u Jajcu".

Josip Mlakić suvremeni je bosanskohercegovački pisac. Rođen je 1964. u Bugojnu. Diplomirao je na Strojarskom fakultetu u Sarajevu. Živi u Gornjem Vakufu – Uskoplju te se bavi književnošću i pisanjem scenarija.

Roman "Živi i mrtvi" donio mu je 2002. V.B.Z.-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman. Istoimeni film u režiji Kristijana Milića osvojio je osam Zlatnih arena na Pulskom festivalu i mnoštvo drugih filmskih nagrada. Nagradu Vladimir Nazor 2014. dobio je za roman "Svježe obojeno", a nagradu za najbolji domaći kriminalistički roman dobio je dva puta, za "Božji gnjev" 2014. i za "Crni gavran i bijele vrane" 2018. Za roman "Skica u ledu" dobio je nagradu "Mirko Kovač" 2018.

Vrijeme
19. 05. 2022. u 19:00
19. 05. 2022. u 21:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close