Info vodič

MTM: GAME

Info vodič

MTM: GAME

Kategorija: Kultura

Ukratko

Večeras, 9. novembra 2022. godine u Centru za kulturu Mostar sa početkom u 19,00 sati VKBI Mostar organizuje veče pod nazivom "Most za budućnost", a u povodu 29. godišnjice os rušenja Starog mosta.

U okviru programa predstaviti će se Mostarski teatar mladih čiji će ansambl izvesti 99. reprizu predstave "GAME".

Selektor jednog ovogodišnjeg festivala, između ostalog je o predstavi "Game" u obrazloženju zapisao: "Tema izbeglištva sada je aktuelnija nego ikad pre. Ova je predstava rađena uglavnom u ispovednoj formi, te doprinosi doživljaju dokumentarnog i stvarnog. Pojedina, veoma dobra rediteljska rešenja, pravo su osveženje."

Predstava je, kao autorski projekat, nastala na bazi radionica sa migrantima iz Migrantskog centra Salakovac, a u okviru IMPACT projekta što ga je u BiH implementirala Agencija lokalne demokratije LDA Mostar.

"GAME" je autorski projekat Seada Đulića, a u predstavi igraju Sara Kljajić, Emana Tabaković, Arduana Macić, Haris Pašić, Adis Sandžaktar i Teo Sandžaktar.

Ova predstava i radionice koje su joj prethodile pokušaj su izgradnje mostova sa ljudima koje je nevolja dovela u naš grad i našu zemlju.

eMTeeM-ovci čvrsto vjeruju da prije svih razaranja dođe do rušenja mostova među ljudima, te je zato od izuzezne važnosti graditi upravo te mostove. Mostovi među ljudima su mostovi budućnosti. Boljeg datuma i boljeg dana za poslati takvu poruku nema od tužne godišnjice rušenja bisera svjetske graditeljske baštine, Starog mosta u Mostaru. I prije ovog rušenja srušeni su mostovi među ljudima. Gradimo ih, poručili su iz MTM-a.

Vrijeme
09. 11. 2022. u 19:00
09. 11. 2022. u 20:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close