Info vodič

Mostar: Prezentacija istraživanja "Put medicinske i sanitetske opreme i cjepiva u BiH tijekom Covid-19 pandemije"

Info vodič

Mostar: Prezentacija istraživanja "Put medicinske i sanitetske opreme i cjepiva u BiH tijekom Covid-19 pandemije"

Kategorija: Razno

Ukratko

U četvrtak 7.4.2022. godine na Svjetski dan zdravlja, u hotelu Mepas (sala Lady, 6. sprat/kat) u 12.00 sati bit će prezentirani nalazi istraživanja "Put medicinske i sanitetske opreme i cjepiva u BiH tijekom Covid-19 pandemije".

Riječ je prvom istraživanju ovakve vrste u BiH, čiji je cilj utvrditi kako su zdravstvene institucije i relevantne institucije vlasti reagirale na epidemiju u smislu nabavke medicinske i sanitetske opreme, uključujući testove i cjepiva, koliko su sredstava i iz kojih izvora utrošili u navedene svrhe, kao i analiza transparentnosti zdravstvenih institucija u prezentaciji informacija od javnog značaja.

Rezultati istraživanja pokazuju nedostatak komunikacije, prikrivanje informacija, netransparentnost u donošenju odluka i u ukupnom poslovanju javnih institucija u BiH.

Također, rezultati analize pokazuju različite indikatore koji upućuju na nepravilnosti u javnim nabavkama a neki od njih su da su donacije često su knjižene mnogo skuplje od cijena u javnim nabavkama i obratno, zastupljene su tri različite cijene nabavke kisika u tri bolnice, primjetne su različite cijene doniranih i kupljenih cjepiva, testova i slično.

 

Vrijeme
07. 04. 2022. u 12:00
07. 04. 2022. u 13:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close