Info vodič

Mostar: Predstavljanje Udruženja književnica i ljubitelja umjetnosti ''Žena sa knjigom''

Info vodič

Mostar: Predstavljanje Udruženja književnica i ljubitelja umjetnosti ''Žena sa knjigom''

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Udruženje književnica i ljubitelja umjetnosti ''Žena sa knjigom'' prvi put javnosti predstavlja ciljeve i aktivosti dana 15. travnja 2024. godine u 18 sati u prostorijma Narodne biblioteke Mostar (Luka).

Prvi međunarodni festival ''Žena sa knjigom'' održan je u Mostaru od 22. do 27. kolovoza 2023. godine i okupio je oko 60 književnica iz Bosne i Hercegovine i dijaspore. Zahvaljujući ovim književnim susretima i ostvarenoj suradnji, u prosincu 2023. godine formirano je Udruženje književnica i ljubitelja umjetnosti ''Žena sa knjigom'' s namjerom da okuplja književnice koje stvaraju na b/h/s jezicima, a žive u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

Tom prilikom održat će se i poetski hommage Abdulahu Sidranu, jednom od najznačajnijih i nagrađivanijih bosanskohercegovačkih pisaca, pjesnika i filmskih scenarista koji je preminuo 23. ožujka 2024. godine.

Poeziju Abdulaha Sidrana na bosankom, engleskom, norveškom, francuskom i italijanskom jeziku govorit će članice Udruženja: Sara Kljajić, Emana Tabaković, Džejla Tanović, Edhija Mahić i Enisa Bukvić.

Vrijeme
15. 04. 2024. u 18:00
15. 04. 2024. u 19:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close