Info vodič

Live stream Novogodišnjeg koncerta Sarajevo Big Banda

Info vodič

Live stream Novogodišnjeg koncerta Sarajevo Big Banda

Kategorija: Kultura

Ukratko

Sarajevo Big Band i ove godine održat će tradicionalni Novogodišnji koncert, koji će biti održan u velikoj dvorani Centra za kulturu i mlade (Jelića broj1.), i putem live streama na
oficijelnoj Facebook stranici CKM. Orkestar će izvoditi svjetske hitove, novogodišnje i blagdanske numere, sa stalnim saradnicama i vokalnim solisticama Renatom Kurtalić i Renatom Bagarić.

Sarajevo Big Band baštini tradiciju Plesnog orkestra RTSA osnovanog davne 1971. godine. Plesni orkestar, kao profesionalni orkestar pri Muzičkoj produkciji RTV BiH, prestao je sa radom u ratu, nakon više od 30 godina rada. Na inicijativu nekadašnjih uposlenika tog orkestra Krešimira Vlašića-Kece, Vladimira Borovčanina-Šente i Gradac Marina, 2000-te godine počeo je ponovo sa radom.

Godine 2013. na incijativu Lačević Faika i Gradac Marina te tromboniste Sarajevske
filharmonije, Rupar Vanje, okupljen je Sarajevo Big Band pri Udruženju muzičara Saraj pro-
brass, ovaj put u novom, podmlađenom sastavu. U proteklom periodu muzički je stasala čitava jedna generacija mladih glazbenika, koji su se obrazovali na domaćoj i stranim akademijama muzike, koji su se priključili orkestru. Jedan od važnih ciljeva rada orkestra jeste promocija domaćih autora i muzičkih stvaralaca, koje je u nasljeđe ostavio jedan od najznačajnijih bh muzičkih stvaralaca, Esad Arnautalić. Orkestar posebnu pažnju poklanjaju edukativnom segmentu kroz rad sa mlađim muzičarima. Koncert će biti održan u nedelju 27. prosinca, sa početkom u 19.30 sati.

Vrijeme
27. 12. 2020. u 19:30
27. 12. 2020. u 20:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close