Info vodič

LDA Mostar: Treba li Tebi Javni Prostor?

Info vodič

LDA Mostar: Treba li Tebi Javni Prostor?

Kategorija: Razno

Ukratko

Agencija lokalne demokratije (LDA Mostar) organizira pričaonicu na temu Treba li Tebi Javni Prostor?. Pričaonica će se održati u četvrtak, 21.4.2022. u 18 sati u HD Herceg Stjepan Kosača Mala Dvorana – Amfiteatar, u sklopu događaja „Sedmica za planet Zemlju“.

Treba li Tebi Javni Prostor? daje priliku građanima i građankama Mostara da razgovaraju sa aktivistima i aktivistkinjama o javnom prostoru i zelenim površinama grada.

Nakon pričaonice građani i građanke će imati priliku skrenuti pažnju na probleme u njihovom okruženju i dati svoje prijedloge za poboljšanje istih.

Prijedlozi će biti upućeni prema Uredu Gradonačelnika Grada Mostara, Odjelu za privredu, komunalne i inspekcijske poslove Gradske uprave Mostar i Ministarstvu trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK.

Cilj događaja jeste ukazati na činjenicu da javni prostori pripadaju svima, te da samo aktivnim sudjelovanjem u kreiranju sadržaja i korištenju javnih prostora možemo poboljšati kvalitet života u gradu Mostaru.

LDA Mostar je neprofitna, nevladina organizacija osnovana 2004. godine koja ima za cilj podržati process demokratizacije jačanjem dobre uprave i izgradnjom kapaciteta lokalnih vlasti i civilnog društva, te sudjelovanjem građana u javnom životu.

Vrijeme
21. 04. 2022. u 18:00
21. 04. 2022. u 19:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close