Info vodič

Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine

Info vodič

Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine

Kategorija: Kultura

Ukratko

Ustanova Narodni univerzitet Konjic u mjesecu julu 2022. godine, a u okviru projekta “Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine“, organizira više raznovrsnih kulturno-obrazovnih sadržaja.

Naime Narodni univerzitet Konjic u partnerstvu sa BZK “Preporod“ Konjic, u Drvenoj sali NU Konjic, u utorak, 5. jula 2022.godine s početkom u 19:30 predstavlja “Panoramu bošnjačkog aforizma“, autora Ekrema Macića.

O pomenutom djelu će govoriti: prof. dr. Dijana Hadžizukić i književnik Hadžem Hajdarević.

U četvrtak, 7. jula 2022.godine u 19:00, u Bosanskoj sobi NU Konjic, priređujemo promociju knjige “Hipertenzija“, autora Adnana Džolote, o kojoj će uz autora govoriti i prof dr. Safet Sarić.

U okviru projekta “Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine“, Narodni univerzitet Konjic će prirediti program “Kultura pamćenja“, posvećen “27. godišnjici od genocida u Srebrenici”.

Naime pomenutim povodom bit će upriličen razgovor i predstavljanje autorskog rada književnika Enesa Topalovića, a isti je zakazna u Bosanskoj sobi NU Konjic, u petak, 15. jula 2022.godine, s početkom u 19:30.

Topalović je pored brojnih književnih nagrada i priznanja, između ostalog, laureat književnog piznanja “Srebrenica” u 2006. godini i to za priču “Mrtva trka”. O djelu Enesa Topalovića govorit će pisac i pjesnik Esad Bajić..

Vrijeme
05. 07. 2022. u 19:30
15. 07. 2022. u 20:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close