Info vodič

Konferencija - Zapošljavanje - nijanse sive na zapadnom Balkanu

Info vodič

Konferencija - Zapošljavanje - nijanse sive na zapadnom Balkanu

Kategorija: Razno

Ukratko

Kako bi obilježilo početak druge faze projekta, Platforma za zapošljavanje i socijalna pitanja (ESAP 2) Vijeće za regionalnu suradnju (RCC) organizira regionalnu konferenciju pod nazivom 'Zapošljavanje – Nijanse sive na Zapadnom Balkanu: Regionalne perspektive o otvaranju većeg broja boljih radnih mjesta' u utorak 28. siječnja 2020. godine u Sarajevu. Projekat ESAP 2 će se primarno baviti pitanjima neprijavljenog rada na Zapadnom Balkanu i njegovom prelasku na prijavljeni rad.

Konferenciju će otvoriti:
- generalna zajnica Vijeća za regionalnu suradnju Majlinda Bregu
- direktor ureda Međunarodne organizacije rada (ILO) za centralnu i istočnu Europu Markus Pilgrim
- šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini ambasador Johann Sattler.

Na konferenciji koju čine dva tematska panela, 'Otvaranje većeg broja boljih radnih mjesta na Zapadnom Balkanu – kako je projekat ESAP pomogao?' i 'Izlazak iz sjene: Od neprijavljenog ka prijavljenom radu', okupit će se ministri rada i socijalnih pitanja iz regije, ključni akteri, civilno društvo i akademici, dok će zaključne napomene iznijeti Rudi Delarue iz Generalne direkcije Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju.

Konferenciji će se održati u Bošnjačkom institutu (Mula Mustafe Bešeskije 21, Sarajevo) od 10 do 12:30 sati. Izjave za medije će biti organizirane prije početka konferencije od 9:30 do 10 sati.

Vrijeme
28. 01. 2020. u 10:00
28. 01. 2020. u 12:30
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close