Info vodič

Konferencija za medije Unije za održivi povratak

Info vodič

Konferencija za medije Unije za održivi povratak

Kategorija: Razno

Ukratko

Unija za održivi povratak i integracije u BiH je provodila i istraživanje o iseljavanju bh. građana za period 2013 – 1.6. 2019. i utvrdila da je našu zemlju napustilo ukupno 203.011 osobe. U cilju smanjenja odlazaka bh. građana, Unija za održivi povratak i integracije u BiH pokrenula je projekat BH Selo koji je podržan od Vlada Švicarske kroz MarketMakers projekat kojeg implementira konzorcij Helvetas i Kolektiv/Posao.ba.

Projekat se implementira na području općina/gradova: Doboj, Ključ, Hadžići, Foča - Ustikolina, Trebinje, Tešanj, Goražde i Modriča.

Tim povodom najavljuju početak projekta u kojem žele da se aktivno uključe svi relevantni akteri u lokalnim zajednicama (općinska/gradska vlast, turističke organizacije i lokalne NVO) kroz organizovaniji oblik bavljena ruralnim turizmom edukujući seoska domaćinstva prema EU standardima.

Prezentaciji su pozvani predstavnici ministarstva turizma i okoliša FBiH, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, veleposlanstva Švicarske u BiH, Market Makersa, te načelnici/gradonačelnici i turističke organizacije općina/gradova: Doboj, Hadžići, Foča Ustikolina, Modriča, Trebinje, Goražde, Tešanj i Ključ.

Tim povodom bit će održana konferencija za medije koja će biti upriličena 7.11. (četvrtak) sa početkom u 10:30 sati, dvorana broj 2 na prvom katu, Parlamentarne skupštine BiH (Trg BiH 1, Sarajevo).

Vrijeme
07. 11. 2019. u 10:30
07. 11. 2019. u 11:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close