Info vodič

Konferencija za medije povodom donacije hemodijaliznih aparata

Info vodič

Konferencija za medije povodom donacije hemodijaliznih aparata

Kategorija: Razno

Ukratko

Shodno svom trajnom opredjeljenju ka dobrotvornom radu, misiji pozivanja na dobro i poticanja opće društvene koristi, Islamska zajednica želi doprinijeti podizanju svijesti o kvaliteti života hemodijaliznih pacijenata u Bosni i Hercegovini.

U svjetlu upozorenja medicinskih radnika i kroničnih pacijenata na objektivni nedostatak hemodijaliznih aparata u pojedinim centrima, njihovu starost i neispravnost, Islamska zajednica želi dati svoj skromni doprinos poboljšanju uvjeta medicinske njege, donirajući 10 hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

Donaciju u vrijednosti 200 000 KM Islamska zajednica realizirat će posredstvom Vakufske direkcije, a u suradnji s dugogodišnjim partnerom Fondacijom En Nedžat iz Kuvajta. Projekat će biti proveden u dvije faze, a njegovo predstavljanje bit će upriličeno na konferenciji za medije, u subotu, 23. studenog s početkom u 11 sati, u konferencijskoj dvorani hotela 'Europe' (Vladislava Skarića 5, Sarajevo).

Na konferenciji će govoriti Asmir Neimarlija, stručni suradnik za projekte Vakufske direkcije, dr. Muhammed el-Ensari, direktor kuvajtske fondacije En-Nedžat koja je partner u projektu, i dr. Kasim Hadžić, pomoćnik direktora za medicinske poslove Kantonalne bolnice Zenica.

Vrijeme
23. 11. 2019. u 11:00
23. 11. 2019. u 11:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close