Info vodič

Konferencija u povodu Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u Mostaru

Info vodič

Konferencija u povodu Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u Mostaru

Kategorija: Razno

Ukratko

Konferencija u povodu obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva održat će se u utorak, 26. travnja, u hotelu Mostar s početkom u 11 sati.

Događaj organizira Institut za intelektualno vlasništvo BiH u suradnji s projektom "EU podrška pravima intelektualnog vlasništva", a na njoj će biti predstavljeni koncepti intelektualnog vlasništva u BiH, s posebnim fokusom na oblast patenata, žigova, industrijskog dizajna i geografskih oznaka.

Na konferenciji se očekuje sudjelovanje predstavnika biznis inkubatora, prostora za zajednički rad i start-up biznisa koji će prisustvovati uživo ili online, a sudionici će imati priliku informirati se i o podršci Europske unije u unapređenju sistema prava intelektualnog vlasništva u BiH, čime se doprinosi boljoj konkurentnosti i inovativnosti gospodarstva u BiH.

Na konferenciji će biti dodijeljena i ovogodišnja nagrada, koju dodjeljuje Institut, pod temom "Izgradnja bolje budućnosti uz inovacije, kreativnost i intelektualno vlasništvo".

Izjave za medije planirane su u 10.30 sati, a predstavnicima medija obratit će se šef Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse, infrastrukturu Izalsnastva EU u BiH Gilles Rebattet, direktor Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josip Merdžo, vođa tima projekta EU prava intelektualnog vlasništva u BiH Miodrag Marković, dobitnici nagrada, te predstavnik poslovne zajednice.

Svjetski dan intelektualnog vlasništva predstavlja priliku za mlade osobe da saznaju više o konceptu intelektualnog vlasništva, kako on utječe na stvaranje prihoda i otvaranje novih radnih mjesta, te na koji način mogu svoje ideje pretvoriti u stvarnost.

Vrijeme
26. 04. 2022. u 11:00
26. 04. 2022. u 17:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close