Info vodič

Konferencija - Sarajevski dani arbitraže

Info vodič

Konferencija - Sarajevski dani arbitraže

Kategorija: Razno

Ukratko

'Peti sarajevski dani arbitraže' će se održati 24. listopada u 'Novotel' hotel 'Bristol', Sarajevo, sa početkom u 9:30 sati.

Značajno je napomenuti da se Bosna i Hercegovina potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Europskom unijom (EU), obavezala uskladiti svoje propise sa pravnom stečevinom EU. To podrazumijeva da ovi postupci u nacionalnim sistemima moraju biti jasno definirani što će investitorima osigurati izvjesnost kako samog postupka tako i realizacije nakon dodjele ugovora.

Na samom početku konferencije, prije svečanog otvaranja, obratit će se organizatori i gosti ovog značajnog skupa. U ime organizatora, Udruženja ARBITRI, obratit će se Armela Ramić, ispred najvećeg svjetskog odvjetničkog ureda Baker McKenzie, Filip Boras, te ispred Vijeća Stranih Investitora (FIC), izvršna direktorica Sanja Miovčić, ispred jednog od najvećih investitora u BiH društva Easter Mining d.o.o., Adnan Teletović, Generalni direktor, kao i drugi eminentni domaći i međunarodni pravnici.

Vrijeme
24. 10. 2019. u 09:30
24. 10. 2019. u 16:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close