Info vodič

Konferencija 'Poboljšanje poslovnog okruženja kvalitetnijom podrškom biznisima'

Info vodič

Konferencija 'Poboljšanje poslovnog okruženja kvalitetnijom podrškom biznisima'

Kategorija: Kultura

Ukratko

U srijedu 26.05.2021. godine u hotelu Grand Neum, održat će se konferencija "POBOLJŠANJE POSLOVNOG OKRUŽENJA KVALITETNIJOM PODRŠKOM BIZNISIMA" na kojoj će se predstaviti dobre prakse podrške biznisima, te prijedlozi za ubrzanje socio-ekonomskih reformi.

Novi biznisi su pokretač razvoja i zapošljavanja i stoga je od izuzetne važnosti kontinuirano raditi na poboljšanju programa podrške za njihov razvoj. Tema konferencije je u skladu sa jednim od prioriteta koji je EU postavila Bosni i Hercegovini kao odgovor na zahtjev/molbu za sticanje kandidatskog statusa, a koji glasi „Koji su glavni instrumenti/sredstva, programi finansiranja politike za MSP“.

Kao nastavak dosadašnje zajedničke saradnje na unapređenju okruženja za razvoj malih i srednjih preduzeća, predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva RS i Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH će na Konferenciji razgovarati o poboljšanju instrumenata podrške za razvoj malih i srednjih preduzeća (MSP).

Izjave za medije su planirane u 10.45 h.

Pristunima će se obratiti:

g. Vjekoslav Petričević - ministar privrede i preduzetništva RS,g. Zdravko Čerović – pomoćnik ministra razvoja, poduzetništva i obrta FBiH,g. Tomislav Majić, predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK

Konferencija se održava u sklopu implementacije projekta „Ubrzanje socio ekonomskih reformi većim uključivanjem u proces EU integracija“ koji finansira Ambasada Kraljevine Nizozemske u okviru programa MATRA.

Vrijeme
26. 05. 2021. u 10:45
26. 05. 2021. u 10:45
Lokacija
Neum

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close