Info vodič

Konferencija Paneuropske unije - Izazovi EU i proces proširenja

Info vodič

Konferencija Paneuropske unije - Izazovi EU i proces proširenja

Kategorija: Razno

Ukratko

Paneuropska unija Bosne i Hercegovine i Fondacija 'Konrad Adenauer' Sarajevo organiziraju međunarodnu konferenciju 'Izazovi Europske unije i proces proširenja' koja će se održavati u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu od 27. do 29.9.

Kroz četiri modula Konferencija će tematizirati proces proširenja Europske unije i njegove najbitnije implikacije, regionalnu suradnju kao i budućnost mladih u EU.

Alain Terrenoire, predsjednik Međunarodne paneuropske unije, dr. Peter Fischer-Bollin, zamjenik šefa Odjela za europsku i međunarodnu suradnju Fondacije 'Konrad Adenauer', šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Edin Dilberović, direktor Direkcije za europske integracije BiH, Dubravka Šuica i Julie Ward, zastupnice u Europskom parlamentu, Saša Magazinović i Nikola Lovrinović, zastupnici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Rainhard Kloucek, generalni tajnik Austrijskog paneuropskog pokreta, samo su neki od predstavnika institucija BiH i EU, te paneuropskih organizacija iz cijele Europe koji će govoriti na Konferenciji.

Među govornicima će biti i eksperti iz oblasti europskih integracija. Tako će Konferencija ugostiti general - majora Reinharda Trischaka, zapovjednika EUFOR-a u BiH, prof. dr. Nerzuka Ćurka, prof. dr. Azru Hadžiahmetović te prof. dr. Nedžmu Džananović Miraščiju.

Prije otvaranja konferencije, u petak, 27. rujna u 17:45 medijima će se obratiti ambasador Osman Topčagić, predsjednik Paneuropske unije BiH, Alain Terrenoire, predsjednik Međunarodne Paneuropske unije, te Sven Petke, direktor Fondacije 'Konrad Adenauer' – predstavništvo u BiH.

Vrijeme
27. 09. 2019. u 18:00
27. 09. 2019. u 20:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close