Info vodič

Konferencija o transparentnosti u javnoj upravi u BiH

Info vodič

Konferencija o transparentnosti u javnoj upravi u BiH

Kategorija: Razno

Ukratko

Konferencija o transparentnosti u javnoj upravi u BiH 'Proaktivna transparentnost i javna uprava u BiH – jučer, danas, sutra', će se održati u utorak, 1.10. sa početkom u 10 sati u hotelu 'Hills' (Butmirska cesta 18, Ilidža – Sarajevo).

Konferenciju organiziraju institucije članice međuinstitucionalne radne grupe za komunikacije - Ured koordinatora za reformu javne uprave, Direkcija za europske integracije, Agencija za statistiku BiH i Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete BiH, u okviru Programa jačanja javnih institucija u BiH, koji implementira GIZ.

Institucije članice međuinstitucionalne radne grupe za komunikacije - Ured koordinatora za reformu javne uprave, Direkcija za europske integracije, Agencija za statistiku BiH i Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete BiH, u okviru Programa jačanja javnih institucija u BiH, koji implementira GIZ organiraju ovu konferenciju povodom obilježavanja Međunarodnog dana slobode pristupa informacijama – 28. rujan, a s ciljem ukazivanja na važnost principa proaktivne transparentnosti u kreiranju politika i funkcioniranju institucija kao i pružanju informacija građanima bez posrednika.

Vrijeme
01. 10. 2019. u 10:00
01. 10. 2019. u 12:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close