Info vodič

Konferencija najviših sudova u BiH

Info vodič

Konferencija najviših sudova u BiH

Kategorija: Razno

Ukratko

Ustavni sud Bosne i Hercegovine i The AIRE Centre (Advice on Individual Rights in Europe), kao suorganizatori, a u suradnji s Visokim sudskim i tužiteljskim vijećem Bosne i Hercegovine, organiziraju u okviru Pravosudnog foruma za Bosnu i Hercegovinu treću godišnju konferenciju najviših sudova u Bosni i Hercegovini, u hotelu 'Termag' na Jahorini, 14. – 15. 11.

Mediji se pozivaju da prisustvuju davanju izjava 15. studenog, u 10:50 sati, u hotelu 'Termag' na Jahorini. Izjave za medije će dati Zlatko M. Knežević, predsjednik Ustavnog suda BiH i Biljana Braithwaite, menadžerica Programa za Zapadni Balkan AIRE centra.

Ove godine, tema koja će biti u fokusu rada Pravosudnog foruma je pravo na suđenje u razumnom roku, standardi Europskog suda za ljudska prava, građanski i krivično-pravni aspekti suđenja u razumnom roku s posebnim osvrtom na praksu sudova u BiH, kao i zakonska rješenja koja trebaju unaprijediti dužinu trajanja sudskih postupaka.

Forum će otvoriti Zlatko M. Knežević, predsjednik Ustavnog suda BiH, Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a BiH, Nj. E. Matthew Field, britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini i Biljana Braithwaite, menadžerka Programa za Zapadni Balkan AIRE centra.

Vrijeme
15. 11. 2019. u 11:00
15. 11. 2019. u 14:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close